Få 100 nye ideer med Innovation Jam

Innovation Jam er en morsom og effektiv måte å generere nye, spennende og relevante ideer.

”Because no good stories started with an eplemost” står det på veggen hos et av vannhullene i Mathallen. Vår lokale variant er kanskje ”Because no great ideas started alone at your desk”.

Målet med alt vi lager hos Making Waves er å skape noe som er meningsfullt, relevant, nyttig og attraktivt for dem som faktisk skal bruke det. Det er egentlig veldig uinteressant for oss å lage noe som ikke målgruppen har behov for eller lyst på – uansett om vår kunde er en offentlig etat eller en kommersiell aktør.

Men hvordan kommer vi frem til hva som er best for sluttbrukerne? Hvor finner vi de gode idéene?

Sjelden alene foran dataen, i alle fall.

Vår erfaring er at tett samarbeid mellom faggrupper, kunder og sluttbrukere ofte gjør at vi sammen kommer opp med nye løsninger til gamle problemer.

Innovation Jams er en av de morsomste måtene å gjøre dette på. Oppskriften er enkel: Vi samler en multi-disiplinær gjeng fra kunden, Making Waves, og gjerne sluttbrukere; setter av noen timer; tar med dyktige fasilitatorer; legger inn et konkurranseelement. Med tidsbegrensing for hver runde i brainstormingen og konkurransen blir vi alle dyttet litt ut av komfortsonen, og sånn skal det være.

Flott, tenker du nå – men funker det? JA, vil jeg si. Her er min egen lille FAQ om Innovation Jams:

Q: Hvilket resultat kan min organisasjon få ut av en Innovation Jam?

A: Vi får vanligvis mellom 50 og 100 gode idéer, som organisasjonen enten kan implementere umiddelbart eller jobbe videre med for enda bedre resultater.

Q: Blir det ikke mye rot med så mange deltakere og så mange ideer?

A: Nei, vi har de kreative metodene på plass for å sikre at alle jobber så konstruktivt som mulig – og dokumenterer alt underveis.

Q: Må alle fagdisipliner være til stede?

A: Vår erfaring er at idéer utvikles best når vi bygger på hverandres tanker. Derfor er det lurt å ha grupper av folk som tenker litt ulikt – for å dra ideene videre. Alle er født kreative, og alle kan bidra.

Q: Er ikke dette ressurskrevende da?

A: Nei. I hvert fall ikke når du tenker på hva du får tilbake av nye konseptidéer. I tillegg er det en veldig god teambuildingøvelse. Win-win, altså!

En førjulskveld i 2014 inviterte vi Leger Uten Grenser til oss for en Innovation Jam. Her kan du se hvordan det gikk:

***

Har du lyst til å lese om flere smarte og morsomme verktøy for å utvikle innovative, nyttige tjenester?

Slik setter du opp en Gjør det selv-testlab

Geriljatesting er den raskeste og billigste veien til innsikt

Publisert