by:Larm tech – feedback fra en beta-tester

Oslo har fått en ny digital konferanse: IKT Norge har slått seg sammen med By:Larm, og kjører et eget techløp, inspirert av SXSW.

Tanken er glimrende og jeg ser allerede frem til neste år, og håper konferanse da tar steget fra beta til fullverdig opplevelse.  For til tross for et faglig interessant program er det enkelte ting som skurrer og som bør forbedres ved neste arrangement.

Making Waves egne favoritter fra by:Larm tech finner du her.

Kommunikasjon og informasjon

Selv visste jeg bare om konferansen fordi jeg kjenner en som er i programkomiteen over gjennomsnittet godt. Andre venner – i bransjen – hadde ikke fått med seg at dette skjedde. En slik konferanse i Oslo bør dra nytte av det miljøet som allerede finnes, og utnytte det til fulle, både som speakers og deltakere.

Når man så vet om det, møtes man av en nettside som ikke gir noen ting ved dørene. Etter omsider å  ha fått kjøpt et pass, måtte jeg tilslutt tekste tidligere nevnte komitévenn for å finne ut hvor eventet faktisk var. Mangelen på grunnleggende info ble til noen grad kompensert av mobilt program, nyttig og smart.

Tips til videreutvikling fra beta til 1.0

 • Bedre promotering i Oslo gjennom fagmiljøer og nettverk som IxDA o.l.
 • Dessuten bedre promotering i resten av landet, i Skandinavia (og i versjon 2.0 kanskje verden?). Helt  nødvendig dersom tech-siden skal bli like stor som musikk-delen
 • Bedre nettside – basic fakta som hvem, hva og hvor må det være enklere å få frem umiddelbart

Innsjekking og lokaler

Vel fremme på hotellet konferansen holdes på møtes man av kreativt kaos. På en måte stemingsskapende, på en annen måte ikke. Tekniske problemer for innsjekkingscrewet har jeg ingen problemer med å bære over med. Men at man må sjekke inn innerst i lokalet, for deretter å gå tilbake i lokalet for å plukke opp kort, er bare lite gjennomtenkt, og skaper unødvendig forvirring.

Konferansesalene i seg selv var OK, litt som man kan vente fra et business-hotell. Men – hva med minglingen mellom foredrag? Hvor er kaffe-baren? Eller tilsvarende? Stedet der man kan slå av en uformell prat, og knytte kontakter med nye folk? Den savnet jeg.

Tips til videreutvikling fra beta til 1.0

 • Sjekke inn i første bod, få kortet i andre bod. Ellers blir det bare krøll.
 • Kaffebar! Eller en eller annen for av annen bar, der man kan henge ut og treffe folk. Tenk kreativt, dersom hotellet ikke stiller opp.

Program

Programmet var bra! Inspirerende blanding av gamle rever og nye ildsjeler. Jeg fikk virkelig påfyll av små,kule ting, i tillegg til tankevekkere omkring demokrati, åpenhet og teknologiens rolle i samfunnet

Making Waves personlig favoritter fra by:Larm tech finner du her.

 

Programmet var organisert som en lang speaker-feed i god blanding. Noe mer tematiserende set-up av speakere kunne gjort det enklere å se større tema på tvers av talere. Liten tid / lite drahjelp til diskusjon ga oss litt lite dialog (her må nok nordmenn lures i gang). I tillegg til tale-liste var det enkelte workshops! Mer av det.

Tips til videreutvikling fra beta til 1.0:

 • Tydeligere tema i programmet. Gjerne uventede kombinasjoner.
 • Engasjere publikum i dialog etter hver taler. Dere har flinke folk i salen, ikke gjør det så lett å se ned i gulvet. Plasser gjerne ut spørsmål i salen på forhånd for å få det hele litt i gang.
 • Flere workshops – som gjerne kan tidfestes i god tid så en kan prioritere tiden skikkelig.
 • Paneldebatter hvor 3-4 pers debatterer et fenomen fra litt ulike perspektiver kan være et godt tilskudd til programmet
 • Flere ikke-norske presentatører
 • Og hva med en skikkelig fest for oss tech-folk?

Veien fra beta til 1.0 er muligens bare første del av reisen for gjengen bak by:Larm Tech. Med det strategiske samarbeidet med by:Larm i ryggen er det spennende å følge utviklingen fremover. For veien fra beta til 1.0 er et oversiktlig neste steg – men hvor tenker vi oss at by:Larm Tech er om 3 år? Jeg håper på et inspirerende og progressivt møtested for internasjonal diskusjon og videreutvikling av egen bransje. Men, please, fiks nettstedet først, OK?

Publisert