Vi gratulerer!

I går kveld ble årets vinnerne av Norsk Designråds utmerkelse ’Merket for god design’ offentligjort, godt markert med prisutdeling, glitter og god fest på DogA.


Making Waves har vært representert i fagjuryene for interaktiv design og tjenestedesign, og var med å kåre følgende vinnere:

Kjøretøydata. no

Alt du noensinne trengte å sammenligne om bil, automatisk oppdatert med leverandørdata. Vi ble spesielt imponert over søkefunksjonaliteten, og at site’n lykkes med sammenligne mye data på en svært oversiktlig måte.

Ruter reiser

Informativ og oversiktlig applikasjon med kartsøk, stasjonssøk og  reiseinformasjon. Ruter er på gang med et større digitalt løft. Tidligere i vinter lanserte de (endelig!) billett-appen, som vi har skrevet om her, og som vi håper de sporenstreks åpner for kjøp av  periodebilletter.

Flytoget

Flytoget er en velkjent og veletablert tjeneste som stadig vekk imponerer oss med punktlighet, oversikt bl.a på mobil og betalingsløsninger som forenkler livet for travle businessreisende.

Stay.com

Norsk tjeneste med globalt marked. Denne sosiale reisetjenesten for web og mobil lar deg lage egne, dele og bruke guider til over 140 byer. Og du slipper skyhøye mobilregninger i utlandet, siden kart er inkludert i offline-versjon. Fint!

Stay.com var også nominert til hedersprisen, som gis til det beste produktet på tvers av kategori. Vinneren ble tilslutt den lille postbilen Paxter, men for oss som arbeider med digitale produkter og tjenester var det likevel godt å se Stay.com nominert.

Digital bransje utgjør en stadig større del av norsk designæring, og at vi kan få frem tjenester for globale markeder er viktig for fremtiden – både for bransjen og for Norge. Stay.com viser at dette er mulig. La oss håpe på flere som dem, og satse på hederspris neste år.

Alle prisvinnerne finner du her. Gratulerer til bedrifter og byråer med fremragende strategisk  og innovativt designarbeid!


Merket for God Design

Merket for god design er Norsk Designråds pris for bedrifter som har samarbeidet med designere for å utvikle innovative og gode løsninger.

Merket for God Design deles i 2013 ut i 7 kategorier: Tjenester, Visuell Kommunikasjon, Interaktiv design, Industridesign, Møbelsdesign, Emballasjedesign og Tekstil- og konfeksjonsdesign.

Bidragene vurderes av en hovedjury, og av fagjuryer for hver kategori. I juryene sitter fagspesialister og næringslivsrepresentanter. Juryene premierer høy innovasjonsgrad, høy kvalitet på designfaglig håndverk (brukervennlighet, estetikk, konstruksjon og kommunikasjon, og bruk av design som strategisk verktøy.

En hederspris gis til det arbeidet som utmerker seg på tvers av kategori. Design-for-alle prisen og miljøprisen gis til bidrag som utmerker seg spesielt på disse områdene. Prisen Unge Talenter gis til studentarbeider.

Les mer om Merket for God Design.


Photo: fernando_coello

Publisert