Fragmenter fra OFFF 2015

Vårt utsendte team forteller fra OFFF-konferansen med bilder og ord.

Designkonferansen OFFF feiret i år 15-årsdagen med alt det som hører med til en tenåringsfeiring i Barcelona. Det var øl, berusende ord, det var sommer og det var sol — i allefall på området utenfor Museu Del Disseny. Og i tråd med årets slagord Finally F*cking Fifteen ble det i overkant mye bruk av tunge basslinjer og av ordet f*cking fra enkelte engasjerte foredragsholdere. Her følger en stemingsrapport fra Making Waves’ fem utsendte grafiske designere.

 

VALLEE DUHAMEL

intro1 567x1200 Fragmenter fra OFFF 2015

 

JON BURGERMAN

valee duhamel1 600x689 Fragmenter fra OFFF 2015

 

LAIKA

Laika Studio Tour – Puppets
https://vimeo.com/61742448

Det er ikke alltid foredragene som vektlegger design og visuell utforming som er de mest spennende og interessante. Like inspirerende er det å få innblikk i kreative prosesser, dedikert engasjement og skaperglede bak fantastiske produkter – som Laikas dukketeaterbaserte animasjonsfilmer.

Laika er et animasjonsstudio, spesialisert på 3-D stop-motion animasjonsfilm supplert av datagenererte effekter. Laika tok oss “behind scenes“ og viste oss i detalj hvordan de hadde laget filmene “Coraline“, “Paranorman“ og “The BoxTrolls“. Nitidig håndarbeide og imponerende perfeksjon.

laika1 589x1200 Fragmenter fra OFFF 2015

 

GMUNK

gmunk1 511x1200 Fragmenter fra OFFF 2015

 

FOREIGN POLICY DESIGN

Foreign Policy fra Singapore er opptatt av historiefortelling. De utvikler kundens brand ved hjelp av ulike medier og andre kreative disipliner. De går i dybden på alle prosjektene de jobber med. Det er veldig inspirerende å se godt gjennomarbeidet grafisk design med høy kvalitet.

foreign design policy1 552x1200 Fragmenter fra OFFF 2015

 

ANTON & IRENE

Det var dessverre få designere under OFFF som hovedsaklig la vekt på digitale flater. Et hederlig unntak var Anton & Irene, som etter å ha jobbet for Fantasy Interactive nå har startet for seg selv. De fortalte mye interessant om sin designprosess og hvordan de som grafisk designer og interaksjonsdesigner bytter skisser og jobber videre med hverandres design i iterasjoner. De snakket også om den forgjengeligheten vi digitale designere må lære oss å leve med. Eller, som de sa det, “our work is guaranteed to get Frankensteined. It sucks”. Kanskje viktigst av alt snakket de om viktigheten av å gjennomføre ideer du tror på, selv om du ikke nødvendigvis har fått et budsjett eller godkjenning for å gjøre det på forhånd. Som de blant annet gjorde for å selge inn filmkonseptene sine når de designet Wacoms nettsider:
https://vimeo.com/71869681

anton irene1 600x891 Fragmenter fra OFFF 2015

 

Joylabz

Noen ganger er de mest interessante foredragene ikke nødvendigvis av og om design og visuell utforming, men noe helt annet som allikevel gir stor verdi for jobber med faget. Jay Silver fra Joylabz fortalte mye og engasjert om verdien av kreativitet og av det å kunne skape noe, ikke bare bygge noe. Altså det å bruke de kreative evnene vi alle har for å skape noe — uten å bli fortalt hvordan det skal gjøres eller å følge andres oppskrifter. Gjennom blant annet Drawdio og Makey Makey har de skapt produkter for å nettopp bygge opp folks kreative selvsikkerhet.

joylabz 600x425 Fragmenter fra OFFF 2015

Morsomme ting folk lager med Makey Makey:
https://www.youtube.com/watch?v=wkPt9MYqDW0

 

Inspirasjon fra Barcelona

random inspiration2 600x969 Fragmenter fra OFFF 2015

random inspiration1 600x439 Fragmenter fra OFFF 2015

typography 600x1136 Fragmenter fra OFFF 2015

Bilder og tekst ved Astrid, Bodil, Graham, Heidi og Martin.